A ’’Tulipán’’ gyermekotthon a Erdélyi Czegei Wass Albert Alapítvány és a holtmarosi Református Egyházközség közös munkájának köszönhetően 1999-ben vette kezdetét a Gyerekotthon építése, 20 árva gyermek számára. Az elgondolás vezetett bennünket, hogy az élete nagy részét messze a szülőföldjétől, honvágytól gyötört Wass Albertnek az Amerikában élő magyar írónak, egyik álmát megvalósítani, árva Magyar gyerekeknek otthont biztosítani. Isten segítségének és sok külföldi adománynak köszönhetően az elkészült Gyermekotthont 2000 októberében felszenteltük és 2002 márciusában érkezett az első három gyermek egy Állami Árvaházból. Jelenleg 14 gyermek talált családi otthonra, szeretetre.

 

A gyerekeket 2002 júniusában Erdélyi Református Püspöke Papp Géza, valamint Református, Katolikus, és Evangélikus lelkészek keresztelték meg. Minden gyermeknek a faluban keresztszüleik vannak, akik segítenek a nevelésükben. A külföldi keresztszülők, pedig anyagilag támogatnak a gyerekek gondozásában.

 

Célunk.: A gyermekek óvodás kortól a szakmai elhelyezkedésükig intenzív gondozásban részesítsük, valamint mint szülő a gyermekét mindig támogassuk és segítsük.