Faluturizmus

Holtmaros, a Görgényi havasok lábánál fekszik, ahol Maros folyó kilép a Kelemen és Görgényi havasok öleléséből. Évszázadok óta a Kemény és Éltető család birtokai voltak itt az erdők, mezők és a földek. A települést körbevevő havasok, a belőlük kimagasodó "Isten széke", tavasszal és nyáron csodálatos színpompájukkal ajándékozzák meg az ide ellátogatókat. Eltöltve egy pár napot a településen, megismerkedhetünk az erdélyi hegyi ember életével, a környék kultúrájával, kiemelve az Erdélyi Helikoni írók, beleértve Wass Albert néhány írását is. Ezen a vidéken élt Teleki Sámuel Afrika kutató, a környéken nevelkedett Bethlen István miniszterelnök. A falu templomában őriztek mintegy éven keresztül Wass Albert hamvait, amíg engedélyt kaptak a temetésére. Ugyancsak a falu templomában található Wass Albert mellszobra is.

 

Szállás típusa

Igényesen berendezett szobákban, a gyermekotthon emeletén és vendégszerető családoknál.

Faluturizmus keretén belül 50-60 személy számára biztosítanak szálláslehetőséget.

Szálláshelyek beosztása

Gyermekotthon:
Csendes, nyugodt környezetben, kulturált körülmények között. A szálláshelyeken külön bejáratú, egyszemélyes, dupla vagy négyszemélyes ágyakkal berendezett szobák vannak. Gyermekotthon szobáiról képeket a galériában talál.

Családoknál:
Csendes, nyugodt környezetben, vendégszerető családoknál, kulturált körülmények között. A szálláshelyeken külön bejáratú, egyszemélyes, vagy dupla ágyakkal berendezett szobák vannak. A félpanziós ellátást igénylő csoportok vagy személyek esetén a reggeli és estebéd a szállásadó családoknál történik. Helyi, jellegzetes ételekkel várják a vendégeket.

 

Árak

Szállás 2000 Ft (személy / nap)

Szállás + Félpanzió 4500 Ft (személy / nap)

 

Szolgáltatások

A legtöbb szállásadó családnál a ház udvara parkosított, fedett pihenőhely, hinta, várja a vendégeket. Fürdőszoba, valamint tágas, kényelmesen berendezett szobák biztosítják a vendégek számára a kényelmet. Az udvarokon parkolási lehetőséget biztosítanak, a gyerekek számára homokozó és hinta található. Holtmaroson a táji látványosságok mellett, a vendégek bepillantást nyerhetnek a maros menti falusi élet mindennapjaiba

 

További információ, szobafoglalás:

 

Bakos Katinka

Mobil: 0040-742-655-649

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.